יום שישי, 9 בדצמבר 2016

טיפול מים לחבלים


 טיפול מים לחבלים.


כמו כל דבר, גם זה מתחלק ל 3 חלקים.
חבלים שהטיפול מזיק להם, או מועיל להם, או שלא מפריע, אבל גם לא מועיל.
ההמלצה הראשונה כמובן, היא לשאול במקום בו נקנה החבל.

תחום החבלים מתפתח כל הזמן, עם טכנולוגיות וחומרים חדשים, ולכן חובה לקרוא את המפרט הטכני של החבל, בדף הייעודי, באתר היצרן.   אם אין התייחסות מפורשת לנושאי טיפול מים, אפשר לשלוח שאלה ב"צור קשר" באתר החברה.
כמובן שאנו מדברים על חבלים שמיועדים ל Outdoor, ולא חבלים שמיועדים ל Indoor.

הערה: אחת התופעות של השרייה במים, היא שחבלים נוטים להתקצר לאחר השרייה במים (כ 10% בממוצע).  יש לבדוק במפרט הטכני.  לפעמים החבל מתקצר גם ביותר ממה שמפורט במפרט הטכני של החבל.

חבלים חדשים:

לחבלים חדשים, שכן מומלץ להם, "טיפול מים", יש להשרותם  במים למשך כמה שעות לפחות.
זה תקף לגבי כל אמצעי ה"טקסטיל":  חבלים, פרוסיקים ורצועות.
אחד ההסברים הוא, שהמים נכנסים בין הסיבים ודוחקים החוצה את האוויר הכלוא ביניהם.  ועקב כך, נוצר מגע מיכני טוב יותר בין הסיבים, והתפקוד הכללי משתפר.  תוכלו לראות הרבה בועיות אוויר קטנות יוצאות מהחבל....התהליך לוקח זמן.

חבלים משומשים:

הבעייה בניקוי חבלים משומשים, שהתלכלו בבוץ, היא שגרגרי החול הזעירים יידחקו לתוך הסיבים- משם הם כבר כמעט לא ייצאו - ושם יתחיל תהליך ארוך של פגיעה בסיבים.

ההמלצה היא, להשרות בעדינות, לשפשף בעדינות עם סמרטוט או מברשת עדינה, בתנועות שמכוונות החוצה ולא דוחפות פנימה את הסיבים.

מתי החבל נקי? כאשר המים נקיים..יש לחזור על התהליך עד שהמים נקיים.

יש כאלה שמכניסים למכונת כביסה, בגוגל מוגל (אפשר לתוך ציפית של כרית כדי לשמור מיכנית על החבל), בטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית, ובתוכנית "העדינה" ביותר.  עם או בלי סבון לכביסה עדינה, או עם או בלי, תכשיר ייעודי לניקוי חבלים.

שימוש בגרניק:  לדעתי, שימוש בגרניק (סילון מים שיוצא בלחץ גבוה) איננו מומלץ, מאחר והוא עלול לדחוף פנימה את גרגרי החול והלכלוך.  באיזשהוא פורום של מקצועני חבלים בפייסבוק, היה דיון ארוך בעניין, עם דעות לכאן ולכאן, ללא מסקנה חד משמעית.

חבלים שנכנסו למים מלוחים, יש להשרותם במים נקיים, כמה שיותר מהר, ולהחליף מים כמה וכמה פעמים, עד שהמיים נקיים מכל השאריות שהיו בחבל.

ייבוש:


הייבוש תמיד בצל! ולא בשמש!  השמש מזיקה באופן כללי, ובמיוחד כאשר החבל רטוב.
הטיפות הזעירות משמשות כזכוכית מגדלת, ומרכזות את קרינת השמש על החבל.

הייבוש הוא תהליך איטי! יש להיזהר ולא לאבד סבלנות ולאחסן את החבל כאשר הוא לח, מה שיפתח עובש וכל מיני תופעות.  קחו בחשבון יום יומיים לפחות!

איחסון:

גלגול פרפר (הוצאת פיתולים ובדיקה ויזואלית ותחושתית), ואז להניח את החבלים במצב אופקי על גבי משטח, ולא בתלייה.  רצוי בתוך שק/תרמיל שישמור עליהם מפני אור, לחות ואבק.
גם "גוגל מוגל" בתוך שק איחסון זה תקין, במצב כזה אין מניעה שהשק יעמוד אנכית.
לאחסן במקום שהוא איננו חשוף לאור, ללא לחות וללא אבק.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה